Start een Tour du ALS-bakactie

Hoe leuk is het om mensen die jouw deelname aan Tour du ALS steunen met een donatie iets lekkers terug te geven. Of zet jouw bakkunsten juist in om met de verkoop van koekjes, appelflappen, muffins, chocotaartjes en cupcakes geld op te halen voor de strijd tegen ALS!

Zo zou je lokale bakkers, chocolateries en broodzaken kunnen vragen of zij een bepaald product ter beschikking willen stellen of een maand lang een percentage van de opbrengsten van bijvoorbeeld stroopwafels, appeltaart of croissantjes willen doneren aan jouw actie. Nóg leuker is om zelf iets te bakken.

Organiseer een bakactie voor Tour du ALS!

Gedurende het jaar zijn er meerdere speciale gelegenheden waarbij je de keuken in kan gaan om heerlijke koekjes, taarten of cup cakes te bakken. Voor een verjaardag, een jubileum, Koningsdag of gewoon omdat het tijd is voor een heerlijke lekkernij.

Weet je niet zo goed waar te beginnen? We geven je een paar tips:

 1. Bedenk allereerst voor welke groep je gaat bakken en natuurlijk welk recept. Heb je geen idee wat je moet bakken, we hebben hieronder alvast drie lekkere recepten uitgeschreven.

 2. We hebben een aantal leuke dagen opgezocht om je bakkunsten te verkopen. Wist je namelijk dat er een pannenkoeken en carrot cake dag bestaat? Of dag van de donut?

 3. Probeer om de benodigdheden gratis te krijgen. Ga langs bij de supermarkt in de buurt en vraag of zij middelen willen doneren. Zo blijven de kosten laag.

 4. Vermeld jouw bakactie op je social media accounts, stuur een mail naar familie, vrienden, buren en collega’s en breng iedereen op de hoogte via een whatsapp berichtje. Voeg je persoonlijke link toe in het berichtje. Zo kan er direct gedoneerd worden op jouw Tour du ALS-actiesite.

 5. Vergeet zelf niet om ook heerlijk te genieten van de lekkernijen en ons een foto te sturen van jouw bakkunst.

Inhaakdagen voor bakacties
Je kunt natuurlijk zelf een dag kiezen waarop je een Tour du ALS-bakactie start. Want zeg nou zelf: voor iets lekkers is er nooit een slecht moment. Maar je kunt ook aansluiten bij een themadag, we hebben er een paar voor je op een rij gezet:

 • 30 januari = Croissantdag
 • 31 januari = Dag van het Werk plezier in de Zorg
 • 3 februari = Carrotcake Dag
 • 5 februari = Wereld Nutella Dag
 • 14 februari = Valentijnsdag, iets met hartjes
 • 23 februari = Bananenbrood dag
 • 17 maart = Pannenkoeken dag
 • 9 & 10 april = Pasen, tijd voor chocolade eieren
 • 27 april = Koningsdag, tijd voor de verkoop van allerlei baksels
 • 6 mei = Anti-dieet dag
 • 11 mei = Eet wat je wilt dag
 • 14 mei = Moederdag
 • 2 juni = Dag van de donut

Geef jouw bakkunst een oranje tintje!
Geef jij je bakcreaties een extra Tour Du ALS-look? Maak je koekjes met een fiets bakvorm of een wandelschoen bakvorm. Versier jouw taartjes met oranje font of kleur het deeg oranje met voedingskleurstof. Je kunt jouw bakwerken natuurlijk ook een extra oranje look geven met oranje glazuur. Dat is heel simpel. We leggen het uit in het recept voor de cupcakes.

Recepten
Je kunt natuurlijk helemaal zelf bedenken welk lekkers je gaat bakken. Maar om je op weg te helpen hebben we alvast drie recepten uitgewerkt.

Tour du ALS-appeltaart

Tour du ALS-stroopkoeken

Tour du ALS-cupcakes

 

Veel succes en plezier in de keuken en bij de verkoop! 

Foto's kunnen worden gemaild naar info@tourduals.nl