Meedoen aan Tour du ALS met ALS, PSMA of PLS

Bij Tour du ALS staan elk jaar meerdere mensen met ALS, PSMA of PLS vooraan bij de start. De afgelopen jaren hebben al meer dan 100 patiënten de top bereikt! Ook komen er veel patiënten naar Frankrijk om hun team aan te moedigen.

Unieke ervaring met familie en vrienden
Patiënten die er eerdere edities bij waren geven stuk voor stuk aan dat het een ervaring was die ze nooit hadden willen missen. Samen met familie en vrienden vraag je aandacht voor een wereld zonder ALS, PSMA en PLS. Je maakt prachtige herinneringen met jouw dierbaren en viert het leven. In dit filmpje vertelt ALS-patiënt Aad Ottervanger over zijn deelname aan Tour du ALS.Meedoen met ALS, PSMA of PLS
We begrijpen dat het een hele onderneming kan zijn om als patiënt deel te nemen aan Tour du ALS. Daarom worden mensen met ALS, PSMA of PLS begeleid door ons team van patiëntencontact. Zij kunnen tips geven over geschikte accommodaties en aangepaste fietsen.

Als ALS-, PSMA- of PLS-patiënt betaal je geen inschrijfgeld. Door te mailen naar info@tourduals.nl of tijdens kantooruren te bellen naar 088-6660333 ontvang je van ons als patiënt een code waarmee je geen inschrijfgeld betaalt. Uiteraard wordt er daarna ook persoonlijk contact met je opgenomen, zodat we kennis kunnen maken en je op weg kunnen helpen.

Neem contact op

 


Wandelen of fietsen
Als je je inschrijft voor Tour du ALS, kun je aangeven hoe je de Mont Ventoux wilt beklimmen. Als patiënt kan dit kan wandelend of op de (elektische)fiets.

Wandelend de Mont Ventoux op

Wil jij wandelend de berg op? Meerdere patiënten zijn je voorgegaan. Twijfel je of je dit not kan, neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden. Want wat er ook gebeurt, als jij zegt dat je mee wilt doen, dan zorgen wij dat jij de top haalt!

Fietsen op maat

Wil jij fietsend de Mont Ventoux op? We adviseren je graag over aangepaste fietsen. Stichting ALS op de Weg stelt speciale fietsen* ter beschikking aan patiënten, eventueel met trapondersteuning.

Naar Frankrijk met Stichting Ambulance Wens
Wil jij jouw team aanmoedigen, maar is het voor jou lastig om zelf naar Frankrijk te komen? Stichting Ambulance Wens kan een aantal patiënten naar Frankrijk vervoeren. Stuur ons een mail met daarin jouw naam, dan zorgen wij dat er contact met je opgenomen wordt door Stichting Ambulance Wens.

Verzorging ALS-patiënten
Tijdens Tour du ALS wordt het team van patiëntencontact uitgebreid met een fysiotherapeut en een ADL-verzorger (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen).

Dagvergoeding patiënten
Deelnemende en aanwezige patiënten kunnen indien gewenst gebruik maken van een dagvergoeding voor elke patiënt + 1 van €50,- p.p. per dag voor maximaal vier dagen. Wanneer je gebruikt wenst te maken van deze vergoeding kun je contact met ons opnemen. Wanneer je geen gebruik maakt van deze tegemoetkoming, wordt dit bedrag gebruikt om de kosten van Tour du ALS te dekken.

Patiëntenbijeenkomst tijdens Tour du ALS
Op woensdag 12 juni vindt de patiëntenbijeenkomst plaats in Salle des fêtes, dichtbij Village du Départ. Tijdens deze bijeenkomst worden mensen met ALS, PSMA en PLS en hun naasten bijgepraat over het onderzoek naar ALS, onder het genot van een hapje en een drankje. Ook ontvangen patiënten tijdens deze bijeenkomst een parkeerkaart om hun auto op de dag van Tour du ALS op Village du Départ neer te kunnen zetten. Verder ontvangen deelnemende patiënten een polsbandje waarmee zijzelf en één of twee begeleiders voorrang hebben bij het afdalen van de berg met de pendelbus.

Vragen?
Mail naar info@tourduals.nl of bel tijdens kantoortijden naar 088-6660333. Samen zorgen we ervoor dat je uit kunt kijken naar een geweldige ervaring!

Stel je vraag

 

* Tegen betaling van borg en een klein verzekeringsbedrag zijn de volgende aangepaste fietsen beschikbaar: Hase Pino (met en zonder trapondersteuning), Hase Kettwiesel (met trapondersteuning) of de Cannondale.