Over Tour du ALS

Op donderdag 13 juni 2024 vindt de 12e editie van Tour du ALS plaats en beklimmen vele honderden mensen al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux in Frankrijk. Samen met ALS-patiënten gaan ze deze sportieve uitdaging aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen de dodelijke spierziekte ALS. De inschrijving voor de 12e editie is geopend. 

Lees hier de deelnemersinformatie

 

Waarom organiseren we Tour du ALS?

Nederland telt ongeveer 1500 ALS-patiënten. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose. De noodzaak tot intensiever wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS moet alle prioriteit krijgen. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld. Met Tour du ALS halen we geld op voor onderzoek naar ALS. Tour du ALS is in 2011 ontstaan als fietstocht voor een besloten groep en heeft inmiddels al 11 succesvolle edities gehad. 

Lees hier meer over het ontstaan.

Lees hier meer over de voorgaande edities.

 

Wat is ALS?

ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De exacte oorzaak van de ziekte ALS is nog niet bekend. Evenmin bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Patiënten kennen een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen.

Meer weten over ALS?

 

Waar wordt de opbrengst aan besteed?

De afgelopen jaren is er tijdens Tour du ALS al bijna 12 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen ALS. De opbrengst van Tour du ALS komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Dit is hard nodig want de gemiddelde levensverwachting van een patient is 3-5 jaar. Een medicijn is nog niet gevonden. Ook gaat een deel van de opbrengst naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van huidige ALS-patiënten en hun naasten.

Lees over de bestedingen van Tour du ALS

 

Word sponsor van Tour du ALS

Om Tour du ALS mogelijk te maken is er geld nodig. Hiervoor gebruiken wij geen donatiegelden, maar geld dat vrijkomt uit de inschrijfkosten van deelnemers en giften van bedrijven, stichtingen en instanties. Iedere euro telt in de strijd tegen ALS. Daarom staan wij open voor nieuwe sponsoren en maken wij graag voor jouw bedrijf een pakket op maat. Wil jij sponsor of vriend worden van Tour du ALS? Neem dan contact met ons op!

Word sponsor!

 

Vragen?

Heb je specifieke vragen over Tour du ALS die niet op deze pagina zijn beantwoord? We hebben voor deelnemers, sponsoren en vrijwilligers de meeste gestelde vragen op een rij gezet en antwoord gegeven. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@tourduals.nl

Ga naar de veelgestelde vragen