Fondo trainingsprogramma

De Mont Ventoux beklimmen doe je niet zomaar. Of je een beginnend sporter bent of toch al de nodige meters in de benen hebt: een gedegen voorbereiding op de klim is essentieel. Zeker als je in teamverband een hase pino omhoog duwt of van plan bent om de Kale Berg twee of drie keer omhoog te fietsen.

Samenwerking met KNWU
Om jullie hierbij te helpen zijn we een samenwerking gestart met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. De KNWU biedt alle deelnemers en vrijwilligers van Tour du ALS in de bekroonde trainingsapp Fondo gratis sportieve trainingschema's aan die speciaal voor ons zijn ontwikkeld.

De schema’s zijn erg toegankelijk, eenvoudig opgezet en daardoor voor iedereen begrijpelijk. Ideaal voor een goede voorbereiding op Tour du ALS. Fondo heeft geen winstoogmerk. Alle opbrengsten worden gebruikt om het product voor de eindgebruikers te verbeteren of gaan direct terug de wielersport in.

Vier unieke trainingsprogramma's
In Fondo zijn vier Tour du ALS-trainingsprogramma’s klaargezet, voor zowel beginners als gevorderden. De trainingsprogramma’s zijn geschreven door een KNWU talentcoach, waardoor kennis uit de topsport ook voor onze deelnemers beschikbaar komt. Nadat deelnemers in het voorjaar een goede basis hebt gelegd, bereiden de programma’s van Fondo alle deelnemers in tien weken specifiek voor op het beklimmen van de Mont Ventoux. Zo wordt er met name gewerkt aan je uithoudingsvermogen en klimkwaliteiten.

Download de Fondo-trainingsapp

Promotiecode
Deelnemers en vrijwilligers van Tour du ALS kunnen zich met promocode FONDO-TDA in de Fondo-app aanmelden voor een uniek trainingsschema, met als doel om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de klim naar de top. Ook voor hardlopers en wandelaars zullen we binnenkort trainingsschema’s presenteren.

Verzilver jouw code voor Fondo Pro

Winactie: verloting jaarabonnement Fondo Pro
De spanning bij de start van Tour du ALS, de uitputting tijdens de klim, de daadkracht bij de laatste meters en de ontlading op de top van de Mont Ventoux deel je natuurlijk het liefst met vrienden, familie en collega’s. Begin maart hebben we twee jaarabonnementen Fondo Pro verloot onder teams die zich in februari met minimaal 2 deelnemers hebben uitgebreid en nieuwe teams met minimaal 3 deelnemers. De winnaars zijn: Louk van de Hof en Herman Ruiter. Van harte gefeliciteerd! De jaarabonnementen zijn aangeboden door onze partner KNWU.Klimclinics
In de trainingsprogramma's van Fondo krijgt het simuleren van beklimmingen de nodige aandacht. Om nog beter op hoogtemeters te trainen kun je aanvullend ook kiezen om je aan te sluiten bij de door Tour du ALS georganiseerde klimclinics. Deze clinics vinden plaats in Limburg op diverse momenten in maart, april en mei 2023.

Meld je aan voor een klimclinic!


Over Fondo
Het trainingsplatform Fondo is een initiatief van de KNWU en is er voor álle wielrenners, mountainbikers en gravelrijders die een wielerdroom hebben. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van persoonlijke records, het beklimmen van die ene berg of het deelnemen aan toonaangevende wielerevenementen. Het platform is geschikt voor alle niveaus en trainen kan op basis van gevoel, hartslag of vermogen. Gebruikers kunnen aangeven hoe vaak per week ze kunnen en willen trainen, en daarnaast is er de mogelijkheid tot direct contact met de KNWU-coach.